Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

ellátásbiztonság • megfizethetőség • életminőség

hu
en
A fogyasztó nem maradhat magára. A MEKH ezért vizsgálja a szolgáltatások minőségét, folyamatosságát, az energiaszolgáltatók ügyfél-kiszolgálásának színvonalát, alkalmazott eljárását.

Auditálásra kötelezett nagyvállalatok regisztrációja

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény kötelezi a nagyvállalatokat, hogy energetikai jellemzőik megismerése céljából négyévente energetikai auditálást végeztessenek, emellett regisztrálniuk kell a MEKH honlapján az erre a célra kialakított felületen.
2016. június 15.

Az auditálására kötelezett nagyvállalatok az alábbiakban letölthető MEKH_NVREG nyomtatvány segítségével tudnak regisztrálni.

A nyomtatvány a Nemzeti Adó és Vámhivatal honlapján található Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) segítségével tölthető ki. Az ÁNYK program a Nyomtatványkitöltő programok, Nyomtatványkitöltő programok I., Keretprogram rovatban érhető el a NAV weboldalán.

A nyomtatvány kizárólag elektronikus úton nyújtható be. A kitöltést útmutató segíti, illetve a Hivatal munkatársai az alábbi elérhetőségeken adnak további információt:

Telefon: +36 1 459 7740
E-mail: DWqOanFZrcPGDwaj2WMbnZyZWdAbWVraC5odQ==

Fontos, hogy a nyomtatvány kitöltését megelőzően a „Nyilatkozat Elektronikus Ügyintézéshez” MEKH EUGY nyomtatványt papír alapon, postai úton be kell küldeni a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal részére.

Postacím:
Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal
1388 Budapest, Pf. 89

A borítékon fel kell tüntetni a „nagyvállalati regisztráció” megjelölést.

A Hivatal tájékoztatja a regisztrációra kötelezetteket, hogy az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény előírása alapján a nagyvállalati regisztráció első időpontja – az átmeneti rendelkezésekre tekintettel – 2016. január 20-a volt.

A következő időpont 2017. június 30.


Letölthető dokumentumok:
Nyilatkozat nagyvállalati regisztráció teljesítéséhez (MEKH_NVREG) (JAR)
Kitöltési útmutató "MEKH_NVREG" ÁNYK nyomtatványhoz (JAR)

Nyilatkozat Elektronikus Ügyintézéséhez (MEKH_EUGY) (JAR)
Kitöltési útmutató „Nyilatkozat Elektronikus Ügyintézéshez” ÁNYK nyomtatványhoz (MEKH_doc_MEKH_EUGY) (JAR)

mekh.hu