Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

ellátásbiztonság • megfizethetőség • életminőség

hu
en
A fogyasztó nem maradhat magára. A MEKH ezért vizsgálja a szolgáltatások minőségét, folyamatosságát, az energiaszolgáltatók ügyfél-kiszolgálásának színvonalát, alkalmazott eljárását.

Nyomtatvány az energetikai szakreferens igénybevételének bejelentéséhez

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény 2016. december 21-én hatályba lépett módosítása szerint, meghatározott energiafogyasztású vállalkozásoknak legalább egy, munka- és társasági jogilag független energetikai szakreferenst kell igénybe venniük, amelyről 30 napon belül tájékoztatniuk kell a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt.
2017. január 2.

A fenti kötelezettség teljesítése a MEKH_ESZAKREF nyomtatvány útján lehetséges, amely a változások bejelentésére is alkalmas. A nyomtatvány elérhető az alábbiakban letölthető dokumentumoknál.

A MEKH_ESZAKREF nyomtatvány kitöltését útmutató segíti, amely a nyomtatvány telepítését és a rendszer újraindítását követően érhető el. A telepítéshez a Nemzeti Adó - és Vámhivatal (www.nav.gov.hu) honlapjáról letölthető Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) alkalmazása szükséges.

A nyomtatvány kizárólag elektronikus formában küldhető be Ügyfélkapun keresztül.

Felhívjuk a bejelentés tételére kötelezettek figyelmét, hogy az elektronikus küldést megelőzően szükséges a „Nyilatkozat Elektronikus Ügyintézéshez” MEKH_EUGY nyomtatvány postai úton történő beküldése is. A nyilatkozat lehetővé teszi a gazdálkodó szervezet részéről Hivatalhoz Ügyfélkapun keresztül küldött dokumentumok beazonosítását és a beküldő személy viszontazonosítását.

Letölthető dokumentumok:
Bejelentés energetikai szakreferens igénybevételéről (MEKH_ESZAKREF) (JAR)
Kitöltési útmutató "MEKH_ESZAKREF" ÁNYK nyomtatványhoz (JAR)

Nyilatkozat Elektronikus Ügyintézéséhez (MEKH_EUGY) (JAR)
Kitöltési útmutató „Nyilatkozat Elektronikus Ügyintézéshez” ÁNYK nyomtatványhoz (MEKH_doc_MEKH_EUGY) (JAR) Aktív súgó

mekh.hu